Minden közösségnek vannak értékei

Turizmus és vendéglátás

Udvarhelyszéki gyümölcsfesztivál – tesztanyag

A Kárpát-medence legízesebb fesztiváljára készül a hétvégén Udvarhelyszék: tizenkilenc közösség főzi be értékeinket az immáron hetedik alkalommal megtartandó Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon, ahol a számtalan gyümölcsös kóstolni való mellett ízes programokkal, gyümölcsöző foglalkozásokkal, fűszeres fellépésekkel várják a nagyérdemű apraját és nagyját.

Madéfalvi hagymafesztivál – tesztanyag

A hagymatermesztésnek a csíki községben hagyománya van, a kommunizmusban viszont, amikor a magánbirtokokat elkobozták, csak családi használatra tudták termeszteni. A jelenlegi fesztivállal elsősorban a hagymatermesztést bátorítanák, de a rendezvény keretében szervezett vásáron – amely ezúttal vasárnap zajlik – nemcsak hagymát, hanem különféle szörpöket, lekvárokat, gyümölcsöket is értékesítenek a helyi termelők.

Kerekeger fürdő – tesztanyag

Egy gyönyörű helyen, a Csíki Havasok lábánál, a Somlyó-hegy védelmében, szép kilátással a Hargita vonulatára, épült újra a „Izra Feredő”, a „Kerek Eger láp”keretében, egy kicsiny patak partján. A fürdő hajdanán egy somlyói idős bácsi használta, az Ő neve ragadt ezen egészségadó helyhez.

Tovább az eszköztárra